Välfärd

Alla vill ha en bra välfärd men alla borde också vilja ha en välfärd som håller och fungerar även på lång sikt. Då måste vi ha ett system som tar höjd för hur verkligheten ser ut idag och i framtiden. Den verkligheten är en stor utmaning för vårt land, vi blir färre och färre som jobbar samtidigt som människor lever längre. Det innebär att det är färre och färre som drar in skatt till den välfärd som skall räcka till fler och fler människor. Så ser den bistra verkligheten ut och det är den verkligheten vi måste rätta oss efter.

Skall vi ha en bra och fungerade välfärd även i framtiden måste arbetslinjen gälla – av de personer som kan jobba måste målet vara att så många som möjligt av dem faktiskt jobbar. Alliansens politik bygger just på denna verklighet vilket kräver reformer motsvarande de som genomförts men det kommer att krävas mer framöver. Detta är något som vänsterexperimentet är väl medvetna om men det är inte något som de vill tala högt om. De har accepterat jobbskatteavdragen vart efter de har införts, för närvarande accepterar de t. ex. alla utom det sista – steg fyra.

Vänsterexperimentet är också medvetna om att sjukförsäkringen inte fungerade och att det behövdes en reform även där. Nu är det valår och då säger de givetvis inte detta utan lindar in det i diverse rökridåer men faktum kvarstår – vi står inför en verklighet som kräver stora förändringar om vi vill ha en bra och fungerande välfärd även i framtiden. Detta är något som nya moderaterna tillsammans med Alliansen är medvetna om och tänker arbeta för.

Detta är något som jag personligen är medveten om och tänker arbeta för som fritidspolitiker i Dalarna. – Idag som kommunpolitiker i Gagnef och efter valet där väljarna ger mig förtroende, om det blir fortsatt förtroende i Gagnef eller kanske rent av som riksdagspolitiker får framtiden utvisa. Det är väljarna som avgör, jag prioriterar att lyssna på människor – det är att vara förtroendevald för mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: