Knakar samarbetet mellan (S) och (MP) i fogarna?

I gårdagens inlägg berörde jag friktionen mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna. I dag kan man i SvD läsa mer om denna konflikt vilken blir tydligare nu när Miljöpartiet har släppt sitt valmanifest.

Miljöpartiet går ut med höjda skatter på bensin och disel vilket skulle vara ett dråpslag mot människor som bor i glesbygd och är beroende av bilen. Många gånger räcker det inte med en bil i dessa familjer utan det kräver två stycken för att det skall fungera. Miljöpartiet väljer att glömma bort att alla människor inte har tillgång till väl fungerande lokaltrafik, här i Dalarna finns det många orter som helt saknar lokaltrafik eller möjligtvis har en buss på morgonen och en på kvällen om man har tur.
De skall även ersätta fossila bränslen och kärnkraft med sol, vind och vatten vilket är bra men takten de tänker göra det med är orealistisk – och de skatter de vill lägga på fossila bränslen och kärnkraft vore ett dråpslag mot industrin här i Sverige.

Som jag berörde i mitt inlägg om Moderat miljöpolitik igår måste vi använda pengarna där de gör mest effekt. Vi måste även ha en miljöpolitik som ger bra effekter utan att äventyra Svensk industri och arbetstillfällen.

Andra bloggar: Kent, Arkelsten, Lars och Ankersjö

Annonser

One Response to Knakar samarbetet mellan (S) och (MP) i fogarna?

  1. […] på samma tema: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: