Pengars värde i den politiska debatten

I dagens SvD skriver Sanna Rayman i sin ledare Vad är en femtiolapp värd?. Ledaren handlar om synen på pengar i den politiska debatten och konkret om Alliansens barn- och ungdomssatsningt. Vänsterexperimentet gnäller som vanligt och tycker att det är för lite, fel, för sent osv. Sanna spekulerar i vad som hade hänt om förslaget istället hade handlat om sänkt barnbidrag – frågan är vad som hade hänt då? En gissning är att det hade blivit folkstorm och att vänsterexperimentet hade kallat Alliansen både det ena och det andra…
Sanna tar upp något som är väldigt viktigt anser jag – hur vi egentligen ser på pengar i den politiska debatten och därmed även i samhället generellt.
Om såväl politiker som media hävdar att 50 kr är småsummor och meningslöst, hur skall vi någonsin kunna få människor i vårt land att förstå hur vårt ekonomiska system fungerar? Samma sak gäller Alliansens fjärde skattesänkning för landets pensionärer, det är samma debatt där om kronor och ören.
Vi behöver mer förståelse hos människor – inte mindre – om vi skall lyckas driva en politik som bygger upp vår gemensamma välfärd på lång sikt.

Andra bloggar: Kent, Christer, Daniel, Gulan, Mats, Lotta och Magnus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: