Vänstern slår hårt mot vanlig människor

Vänsterns skatteförslag blir ett hårt slag mot oss som bor och lever i glesbygden. Vi som inte har någon lokaltrafik att åka med utan är beroende av bil för våra nödvändiga transporter. Vänster lovar höjt avdrag för arbetsresor men för de flesta som bor i glesbygd används bilen till många andra resor inom familjen, resor som inte berättigar några avdrag. Kombinerar man höjd skatt på bensin med den utlovade höjningen på disel lyckas vänster även att slå mot lastbilstransporterna i vårt land, lastbilar som ofta är det enda alternativet på glesbygden. Det finns inte järnväg till alla delar av vårt land och de utlovade satsningarna på järnväg ändrar inte detta det minsta. Idag sker dessutom ca 90% av lastbilstransporterna på avstånd inom 30 mil, transporter som sker där det inte finns några andra alternativ.

Låg- och medelinkomsttagarna kommer att drabbas hårdast av vänsterns skattehöjningspolitik. De har de minsta marginalerna och de har svårt att betala mer. För dessa grupper har Alliansen stärkt ekonomin under mandatperioden, något som stärker deras möjligheter att klara vardagen och själva skapa sig sin framtid. Allt fler människor får ekonomin och sin vardag att gå ihop. Vi behöver snarare fler skattesänkningar, inte vänsterns föreslagna skattehöjningar. Hur skall en sjuksköterska eller en lärare som fått över 1700 kronor mer i månaden denna mandatperiod kunna betala de höjda skatterna?

Andra bloggar: Mary, Tokmoderaten, Lotta, Per, Den hälsosamme ekonomisten, Kent och Medborgarperspektiv

Annonser

3 Responses to Vänstern slår hårt mot vanlig människor

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan J. Eriksson, Stefan J. Eriksson. Stefan J. Eriksson said: Vänsterns skattehöjningspolitik slår hårt mot vanliga människor http://wp.me/pqvPA-2Y #val2010 @nya_moderaterna #allinsane […]

  2. […] vad Kent Persson, Stefan Eriksson, Sörliden, Mikael Wendt och Johan […]

  3. Aengeln skriver:

    Vänsterblockets lösning på de flesta frågor är ju att höja skatterna. Att ”utjämna klyftorna” handlar nästan uteslutande om att se till att alla har lika lite pengar, istället för tvärtom. Kombinera detta med Miljöpartiets vansinniga energipolitik, så kan inte bli mycket annat än katastrof för den enskilda människan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: