Väljarna vill ha vårdnadsbidraget

En ny Sifoundersökning visar att 81 procent av väljarna säger ja till att ha kvar eller utveckla vårdnadsbidraget. Då känns det extra kul att få vara med och införa detta i Gagnef kommun, något som vi moderater har jobbat för länge här i kommunen – faktiskt längre än KD.
Vårdnadsbidraget ger föräldrarna mer valfrihet vilket är en självklarhet för mig. Vi måste ge föräldrarna ökade möjligheter att själva bestämma över sin vardag och hur de vill ta hand om sina barn. Varje barn som får vara hemma med en förälder längre tid innan det sätts in på förskolan är en vinst – framförallt för barnet.

Den rödgröna oppositionen går till val på en fördubbling av den kvoterade delen av föräldraförsäkringen men målet för vänsterpartierna är ett avskaffat vårdnadsbidrag och en helt tvångsdelad försäkring. Det skulle leda till att flera barn sattes in tidigare i förskolan – något som är helt förkastligt. Människor vill – och ska själva bestämma över sitt liv och hur de tar ut sin föräldraförsäkring.

Politiker skall skapa förutsättningar för människor att själva välja sin väg och sina mål – inte bestämma över människors liv.

SvD

Andra bloggar: Marie-Louise, Marknadsliberalen, Dick och Karin

Annonser

One Response to Väljarna vill ha vårdnadsbidraget

  1. […] Det finns ett stort stöd för vårdnadsbidraget vilket jag skrivit om tidigare i min blogg. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: