Vänstern smyghöjer skatten

Vänstern inför det nya begreppet Trygghetsväxling – som när det kommer till kritan innebär skattehöjning för en massa människor som är med i ”fel” fackförening eller inte är med i facket alls. – (S) täta koppling till LO blir skrämmande tydlig…

I vänsterns skuggbudget tänker de införa ett avdrag för den del av A-kassan som överstiger 80 kr vilket låter fint. När man granskar det framkommer det dock att det i praktiken innebär skattehöjning för 1.8 miljoner löntagare som är med i ”fel” A-kassa samt 1.5 miljoner som inte är med i någon A-kassa alls.

I vänsterns skuggbudget tänker de införa ett avdrag för den del av A-kassan som överstiger 80 kr vilket låter fint. När man granskar det framkommer det dock att det i praktiken innebär skattehöjning för 1.8 miljoner löntagare som är med i ”fel” A-kassa. 600000 akademiker, 500000 kommunalare och 300000 lärare och tjänstemän – alla dessa får höjd skatt i vänsterns förslag och av dessa är det bl. a. många lågavlönade TCO medlemmar inom vården vilka redan idag har låg lön – en lön som vänster alltså tänker lägga ytterligare skattebördor på. Man kan fråga sig om det är LO som styr vänstern och vill tvångsansluta människor till sin fackförening?…

Vi behöver en politik för arbete och för människor, inte en politik för bidrag och ökade skatter. Alliansen går till val på en politik med människan i centrum där arbetslinjen är central.

Det ska löna sig att arbeta. Vi vill fortsätta genomföra skattelättnader på arbete med fokus på låg- och medelinkomsttagare.

Det ska vara attraktivt att driva företag och anställa medarbetare. Alliansen har gjort det billigare och enklare att driva företag. Vi vill fortsätta på den vägen.

Vi satsar på omställning och vägar tillbaka till arbetsmarknaden. Vi vill vårda drivkrafterna till arbete och ge bättre hjälp att ta sig tillbaka till arbetsmarknaden.

En genomsnittlig inkomsttagare har fått skattelättnader på 1 700 kronor i månaden jämfört med 2006. Vi vill gå vidare med nya skattelättnader när ekonomiskt utrymme finns.

Vi för en ansvarsfull ekonomisk politik som är viktig för att skapa ett tryggt ekonomiskt klimat med låg inflation.

Fastighetsskatten har avskaffats samtidigt som ROT- och RUT-avdragen gör att människor får behålla mer i plånboken.

Nu är det upp till oss att visa på alternativen och framförallt visa vad vi står för och tänker göra för att göra ett bra land bättre!

svtPlay

Andra bloggar: Mary, Lotta, Maria

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: