SD-kandidat jämför partiet med nazismen

Staffan Gising, Sverigedemokraternas toppnamn i Mariestad anser att partiet blivit för fientligt mot muslimer och väljer att hoppa av inför valet vilket man kan läsa om på SR, SVT, AB och Expressen.  SD använder en retorik där de skyller det mesta på islam och muslimer – en retorik liknande den nazisterna använde mot judarna.

Det är bra att detta kommer fram så att människor blir medvetna om vad SD står för och vilken skrämmande syn de har på människor med utländsk härkomst och partiets strategi att skjuta in sig på islam och muslimer.

Rasism får aldrig accepteras och politiska partier som är öppet rasistiska vill jag inte se i vårt land! – Viktigt och intressant att bevaka.

Media: Expressen, AB, SR, SVT

Andra bloggar: Ulf, SD-Bluffen

Annonser

5 Responses to SD-kandidat jämför partiet med nazismen

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Robert af Leijonart and Stefan J. Eriksson, Stefan J. Eriksson. Stefan J. Eriksson said: SD-kandidat jämför partiet med nazismen – och hoppar av. http://wp.me/pqvPA-4d #val2010 #rasism #sd @nya_moderaterna […]

 2. Staffan Gsising skriver:

  Hej

  Jag anser att man ska kunna diskutera och kritisera alla religioner, alla trosuppfattningar och åsikter. Samtidigt måste man respektera allas egna val. För mig ett religionsfrihet en självklarhet. Men när man som SD och deras sympatisörer gör utmålar en religion och filosofi som roten till allt ont som händer i samhället. Påstår att alla muslimer slår sina fruar, våldtar mm då går man för långt.

  Denna retorik används naturligtvis för att man inte ska stöta sig med andra invandrargrupper.

  När sedan ledande medlemmar, talar om att det enar att ha en gemensam fiende, nämligen ”Muslimer” , då är det dags att lämna !

 3. […] har inget i vårt lands riksdag att göra. Samma sak gäller såväl landsting som kommun. I ett tidigare blogginlägg har jag skrivit om Staffan Gising, Sverigedemokraternas toppnamn i Mariestad anser att partiet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: