Näringslivspolitiskt program för Gagnefs kommun

Vid senaste kommunfullmäktige behandlades förslaget om nytt näringslivspolitiskt program för Gagnefs kommun.
Förslaget till program har tagits fram av den första fullmäktigeberedningen där representanter från såväl majoriteten som oppositionen ingått. Förslaget har varit ute på remiss till berörda instanser – där även politiska partier ingått och det har presenterats en gång tidigare på kommunfullmäktige. Alla inblandade har alltså haft goda möjligheter att återkomma med synpunkter och förslag.

Vid fullmäktige yrkar (S) på återremiss med hänvisning till att programmet innehåller tveksamheter och borde beredas ytterligare avseende infrastruktur, samarbete kommun, näringsliv och fack samt att om fler företag ska startas i offentlig sektor. När Patrik Andersson (S) framförde sitt yrkande sade han ”vi har nu noga läst igenom förslaget” (kommer inte ihåg den exakta formuleringen) – frågan är hur man skall tolka detta? Har de inte tagit sig tid att sätta sig in i förslaget under beredningsarbetet och de tidigare remissrundorna, är det så man skall tolka det?

Jag vill dock ge (S) en elogé för att de faktiskt tog sig tid att läsa igenom förslaget – även om det borde ha gjort tidigare men bättre sent än aldrig. 😉

Under debatten kritiserade Christina Walles (S) skrivningen om entreprenörsskap i skolan, hon anser tydligen att det är fel att hjälpa våra barn att bli kreativa människor vilket jag tycker är ytterst märkligt – inte minst med tanke på att Christina själv arbetar inom skolan (förskolan) och ofta påpekar detta.

Sedan var Sofie Wiklund (S) kritisk till att företag och företagare lyftes fram i förslaget – hon hänvisade till att offentliga verksamheter och framför allt facket borde få mer plats. Här märks en tydlig ideologisk skiljelinje mellan oss, vi moderater inser att det är inom (små)företag och företagare jobben finns vilket tyvärr (S) verkar ha svårt att acceptera.

Nu blev det en minoritetsåterremiss av ärendet så det skall dras ytterligare ett varv i maskineriet…

Protokoll från Kommunfullmäktige

Sofie Wiklunds blogg

Annonser

One Response to Näringslivspolitiskt program för Gagnefs kommun

 1. Anki Enevoldsen skriver:

  Men jag tycker det är dåligt av ett så stort parti som Socialdemokraterna att de inte sätter sig in i handlingarna på ett bättre sätt.
  Dessutom motverkar sossarnas synsätt jämställdheten!
  Fram för mer entreprenörskap, företagsamhet och kreativitet!
  Läs gärna mer här:
  http://kvinnfolk.centerpartiet.net/2011/03/socialdemokraterna-bromsar-jamstalldhet-och-valfrihet/
  /Anki Enevoldsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: