Använd ditt medlemskap i facket

Jag har skrivit en insändare angående facket tillsammans med ett par partivänner, lägger upp texten även här.

Idag anlitar många sin fackförening först när det har uppstått en konflikt på arbetsplatsen men dagens fackföreningar erbjuder mycket mer än det till sina medlemmar vilket fler borde dra nytta av.

De olika fackföreningarna erbjuder ofta sådant som kompetensutveckling, karriärsutveckling, inkomstförsäkring m.m – tjänster som ingår i medlemskapet men som inte utnyttjas av alla. Via facket kan man få kompetensutveckling i form av utbildning, seminarier och studiestöd. Man kan få hjälp och stöd med karriären via karriärsplanering, karriärcoachning, kompetenskartläggning och CV-hjälp.

Via inkomstförsäkringar som flera fackföreningar har kan man få en arbetslöshetsförsäkring som kompletterar A-kassan under en viss tid vilket ger ökad trygghet för den som blir arbetslös.

Mycket av det facket har kämpat för finns idag via avtal och lagar vilket är en bidragande orsak till att fackets idag har en stor utmaning när det gäller att hitta sin roll och här kan olika tjänster och förmåner vara en del av lösningen.

Viktigast är kanske att komma ihåg att facket kan – och vill hjälpa till innan det leder till konflikt. Om man kontaktar facket i ett tidigare skede kan man få hjälp och stöttning vilket många gånger kan resultera i en lösning utan att det behöver leda till en konflikt med arbetsgivaren.

Stefan J. Eriksson (M) Gagnef
Erik Bergman (M) Gagnef
Inger Lingeryd (M) Gagnef

Insändaren (länk till Dalarnas Tidningar)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: