Juholt behöver kliva in i rollen

I Expressen kan man läsa att Juholt skall ha agerat något osmidigt – eller omdömeslöst som Ulf Bjerefeld skriver.
Självklart skall Juholt precis som vem som helst kunna röra sig fritt men som partiledare för ett av landets största partier måste han vara medveten om att allt han gör och säger är intressant för någon – ofta för media. Förhoppningsvis var detta ett olycksfall som kan förklaras med brist på rutin men delar av det är oavsett det intressanta och oroväckande.
Att Juholt anser att en Dry Martini som kostar ca 60 kr är för dyrt är tämligen ointressant i sig men i skenet av Juholts lön blir det ändå lite intressant….
Det är däremot oroväckande att Juholt skall ha pratat öppet om interna mail så att andra människor kan höra och dessutom ger Juholt sken av en märklig människosyn när han skall ha sagt ”Så långt har hon inte tänkt, för det har hon inte huvud till” om en kvinnlig partikamrat. Det rimmar inte speciellt bra för ett parti och en partiledare i dagens Sverige.
I samband med att det uppdagades att Juholts särbo var dömd för bedrägeri strax efter att Juholt blev vald till partiledare sade han att han aldrig pratade politik med sin särbo. Nu verkar det som att Juholt har ändrat sig när det gäller den principen – i varje fall när han är på semester i Turkiet, uppenbarligen pratade han en hel del politik med sin särbo där i varje fall… 😉
Det torde vara ganska självklart att en politiker pratar politik med sin respektive, det vore snarare konstigt om han eller hon inte gjorde det då i princip alla människor pratar om sin vardag med sin respektive.
Jag tror att det hela handlar om att Juholt inte har klivit in i rollen som partiledare ännu, att han inte har insett vad det innebär och vad som förväntas av honom. Vi kommer antagligen att få se en annan Juholt ganska snart – om Juholt klarar av den förvandlingen.
Frågan är hur lång smekmånad människor är beredda att ge honom bara…

Uppdaterat: Oerhört dumt och kortsiktigt

Media: Exp1, Exp2, Exp3

Bloggar: Mikael Andersson, Tankar åt alla håll & kanter, 之乎者也, Jepser Svensson, Dackefejden, Norah4you, Ulf Bjerfeld

Annonser

4 Responses to Juholt behöver kliva in i rollen

 1. Jah Hollis skriver:

  Och du tror ordagrant på det som skvallertidningen Expressen skriver. Hela denna artikel (som till största delen handlar om priset på en drink) verkar vara ett beställningsjobb av denna borgerliga skittidnings ledareredaktion för att försöka svärta ner Juholt.
  Av tjatet om hans särbo att döma finns det ingen inom de borgerliga partierna (eller för den delen på Expressens redaktion) som har någon i släkten eller bekantskapskretsen som någonsin dömts för något brottsligt (eller kanske till och med gjort något brottslig själv).
  Skenheligheten är minst sagt bedövande.

 2. mycketyck skriver:

  Men detta är priset sossarna får betala när de väljer en partitrogen ledare istället för någon med huvudet där det ska sitta. Juholt är nog tyvärr inte särskilt smart vilket vi antagligen kommer att upptäcka mer och mer.

 3. Erik Isacson skriver:

  Enligt Juholt själv (hans facebook-konto) så var drinkgnället, ett skämtsamt gnällande på bartendern om att drinken var för svag varpå bartendern skrattade och hällde i en matsked sprit till.
  Och det var inte Juholt själv som satt och deklarerade att han minsann profilerat sig och Reinfeldt inte gjort det, utan han återgav ett sms från en vän till sin fru.

  Man får ju förstås tro på vem man vill men min erfarenhet är att expressen (precis som aftonbladet) brukar kunna vara ganska duktiga på att skarva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: