Bry dig om ditt barns skolgång

Dagens inlägg blir en favorit i repris vilket jag absolut inte skäms över utan snarare tvärt om, detta är ett ämne som aldrig kan tas upp för ofta – vikten av att engagera sig i sina barn och deras skolgång.

Genom att visa att man bryr sig hjälper man sitt barn på flera sätt, det behöver inte handla om läxhjälp, glosförhör osv. Fråga vad de gör i skolan, hur det går men framförallt – visa att du är intresserad i ord och handling.

Prata med barnen och ta dig tid för detta – skaffa dig en bild av hur barnet mår, om studierna går enligt plan osv. Att äta tillsammans med barnen i lugn och ro är ett utmärkt tillfälle att få tid för detta.

Planering och regler är något som barn behöver hjälp med och där man som vuxen kan göra skillnad för sitt barn. Alla klarar inte av att planera och fördela tiden så att den räcker till – träning, kompisar, chat och annat tar gärna tid från studierna.

Ett barn som känner engagemang och stöd från vuxna i sin närhet blir tryggare och därmed också lugnare. Detta minskar stress och irritation hos samtliga – barn såväl som vuxna.

Skolan gör mycket för våra barn men den kan aldrig ersätta det ansvar och den roll man har som förälder.

Annonser

2 Responses to Bry dig om ditt barns skolgång

  1. Petra skriver:

    Självklarheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: