Riva eller bygga ut?

 

Jag  tycker att det nuvarande förslaget om rivning/nybyggnation av Gagnefsgården ska jämföras med det nya förslaget, som tagits fram av en byggkunnig kommuninvånare.

Vi har efter beslutet i kommunfullmäktige fått ta del av Lars-Erik Granholms synpunkter och tankar kring kommunens stora satsning på utvecklandet av äldreboendet.

Vi kan konstatera att Granholms alternativ verkar intressant och vederhäftigt. Även andra personer med förankring inom byggsektorn har tagit del av förslaget och ställer sig positiva till det. Förslaget verkar ha många fördelar för både brukare, anhöriga och personal med bättre disposition av ytor och modern planlösning. En annan stor fördel är att nybyggnationen kan göras utan att brukarna måste flyttas till temporära boenden. Även ekonomiskt verkar förslaget vara gynnsamt.

Vi har nu en unik möjlighet att på kort tid utreda ett förslag som kan ställas mot det förslag kommunfullmäktige har fattat beslut om och möjlighet att välja det bästa. – Låt oss ta var på den möjligheten.

Tidningarna angående ärendet
http://www.dt.se/nyheter/gagnef/1.556…
http://www.dt.se/nyheter/gagnef/1.556…
http://dalademokraten.se/2013/02/08/b…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: