Välj med omsorg

När jag pratar om politik och politiska partier brukar jag alltid säga att man skall försöka sätta sig in i vad de olika partierna står för och vill göra, helst samtliga partier. Sedan skall man välja det parti som man tycker stämmer bäst (minst sämst?) med det man själv står för och vill.

Jag förespråkar samma princip när det gäller personval, att man skall sätta sig in de olika personerna, vad de står för och vill göra för att få bästa möjliga beslutsunderlag.

Nu inför provvalet till riksdagen vill jag uppmana alla att läsa igenom de olika kandidatpresentationerna ordentligt men även att försöka ta reda på mer om personerna bakom presentationerna på olika sätt.

Genom att söka på nätet kan man hitta ytterligare information vilket kan ge en mer komplett bild av de olika personerna. Tidningarnas siter (här i Dalarna DT, DD och AT) är t. ex. en bra källa till information men även Facebook och motsvarande.

Jag vill även rekommendera valpejl.se där man kan hitta officiell information om alla folkvalda politiker i landet (alla som fanns på valbar plats till kommun, landsting eller riksdag 2010). Valpelj är riktigt intressant och något jag hoppas att man fortsätter utveckla inför kommande val.

Demokrati är viktigt att värna om och att vara folkvald – förtroendevald av folket är något av det finaste som finns. Man är vald i förtroende, det är en stor ära att få människors förtroende vilket medför ett ännu större ansvar.

Länkar:
Dalarnas Tidningar , Dala-Demokraten, Avesta TidningValpelj

Annonser

One Response to Välj med omsorg

  1. staffanjonzon skriver:

    Valpejl bra sida faktiskt, kollade där inför kyrkvalet nu i söndags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: