Stefan

Hej,

Jag heter Stefan J. Eriksson (där J. står för Jan) och bor i ett hus i Djurmo, Dalarna tillsammans med min sambo och våra två barn. Dagtid arbetar jag inom IT-branschen på ett konsultföretag i Borlänge.

Inom moderaterna i Gagnef är jag gruppledare i Gagnef. Politiska uppdrag som jag har är Fullmäktige, Kommunstyrelse och Kommunstyrelsens arbetsutskott.

När det gäller politik är jag tämligen liberal och pragmatisk, i varje fall när det gäller på kommunal nivå. Politik handlar om problemlösning, förbättring och utveckling för mig. För mig är dialog viktigt, dialog med människor. Som förtroendevald skall man representera människor och för att kunna göra detta måste man ha en aktiv dialog med människor. Utan dialog är det svårt att veta vad människor vill och tycker, då är risken uppenbar att man bara representerar sig själv. För mig är kommunikation och dialog viktigt och därför är sociala media något jag tycker är väldigt intressant idag.

I och med att jag är född och uppvuxen i Dalarna brinner jag för en aktiv och levande landsbygd med fungerande och växande företag. Min grundsyn är att vi själva måste ta tag i våra egna utmaningar om detta skall lyckas, vi kan inte förvänta oss att ”någon annan” skall lösa det åt oss.

För att ge en lite mer utförlig bild av mig som person kommer här en kort beskrivning.

1966 föddes jag i Ludvika och bodde där mina första fem år för att sedan hamna i Borlänge då familjen flyttade dit 1971. Sedan dess bodde jag i Borlänge fram till sommaren 2000 då jag och min familj flyttade till Djurmo där vi bor idag.

Jag är intresserad av nästan allt här i världen eftersom jag alltid vill lära mig nya saker och hitta nya utmaningar men jag skall försöka räkna upp några saker som intresserar mig speciellt mycket – utöver mitt politiska intresse.

 • Historia, jag har alltid intresserat mig för historia i alla former.
 • Teknik, är mycket intresserad av teknik vilket är en av anledningarna att jag arbetar som IT konsult idag. Började med elektronik när jag var mycket ung och övergick till datorer när dessa började vara tillgängliga i mitten på 80-talet. (På den tiden var det små 8-bitars datorer.)
 • Natur, är mycket naturintresserad och gillar att vara ute i naturen vilket jag försöker vara så mycket som möjligt men tyvärr lyckas med allt för sällan.
 • Militära ämnen, jag är intresserad mycket runt det militära men framförallt sådant som militär historia, taktik, strategi och ledarskap.
 • Integritet och säkerhet när det gäller datorer och nätet har alltid varit ett stort intresse, inte minst kryptering, koder osv.
 • Familjen, tillbringar den mesta av min fritid tillsammans med familjen då vi strävar efter att göra saker tillsammans så mycket som möjligt. Med hus och barn går av naturliga skäl den mesta av min fritid åt till familj och hem.
 • Läsa, jag läser väldigt mycket böcker och då såväl romaner som faktaböcker.
 • Umgänge, jag och min sambo tycker om att umgås med vänner och träffas över en bit mat och ett glas vin med jämna mellanrum då vi gärna spelar något roligt spel tillsammans.
 • Utbildning, jag försöker alltid lära mig nya saker både relaterat till arbetet och annat.
 • Barn och ungdomar – tycker om att arbeta med barn och ungdomar
 • E-sport, spelar även själv – gärna med min barn

Med vänlig hälsning
Stefan J. Eriksson

Telefon: 0705-558096 (mobil)
Telefon: 0241-10079 (kväll & helg)
Mail: stefan.eriksson@moderat.se
Twitter: stefan_eriksson
Facebook: stefan.j.eriksson
Personlig sida: Stefan – moderat.se
Valpelj: Stefan_J_Eriksson

 

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: